Auteur


‘Wat wil je het allerliefst bereiken?’ vroeg hij haar zacht. ‘Wat is je mooiste droom?’
‘Om verhalen te schrijven,’ zuchtte ze, zonder na te denken. ‘Om verhalen te schrijven
die anderen graag lezen.’


Marijke Fréderica Jansen werd op 24 april 1986 geboren in Dronten. Al voordat ze leerde schrijven, schreef ze verhalen in een eigen alfabet, die ze haar moeder na een week nog moeiteloos kon voorlezen. Vanaf groep drie wist ze het zeker: later wilde ze 
boekenschrijfster worden (wat overigens een lang woord is om in alle vriendenboekjes te schrijven). 

Op de middelbare school kreeg ze van haar ouders de kans om zich te ontwikkelen als schrijfster; ze lieten haar een cursus Creatief Schrijven volgen. Hier heeft ze veel van geleerd. Kort daarna kreeg ze ook nog eens een baantje in de plaatselijke boekhandel, Voster Boek en Kantoor, voor in de weekenden. Dat beviel haar zo goed, dat ze na haar opleiding Communicatie in het boekenvak is blijven werken: ze kreeg een baan bij Centrale Uitgeverij Deltas. 
Kleine Marijke
Kleine Marijke

Begin 2012 deed ze mee aan de Dark Romance Schrijfwedstrijd van young-adults.nl en daarbij werd Marijke tweede. De prijs van de wedstrijd was uitgave van de winnende drie novelles. In november 2012 kwam daarmee haar droom tot leven: haar verhaal Muze werd gepubliceerd in de verhalenbundel: Dark Romance - Verboden verlangen. Marijke werkt momenteel aan een heruitgave van Muze en aan het vervolg, Sirene.

Sinds 2014 schrijft Marijke onder het pseudoniem Lily Frank ook erotische e-chicklits: romantische verhalen met een "happy end" voor 18+.  Dit doet ze onder andere voor de verfrissende serie Tinteling. Meer over de Tinteling serie kun je hier lezen.  

In november 2016 maakte Marijke een carrière switch: ze verruilde het uitgeversleven voor de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad. Daar werkt ze met ongelooflijk veel plezier. 

In 2017 verscheen er nieuw werk van haar hand: op de Gothic & Fantasy Beurs in Rijswijk presenteerde ze in maart de titel Kort en gelukkig, het eerste deel van de serie De Sprookjesjager. Daarnaast verscheen in juni haar korte verhaal Het Koeienmeisje in de bundel Magisch en in november het korte verhaal Helse Heenreis in de bundel Wonderland. 

Heb je één van haar boeken of een kort verhaal van haar gelezen? Marijke is erg benieuwd naar jouw mening. Laat het haar weten via Twitter, Facebook of Goodreads!