In de media


* In de uitzending Maandagavond Live van Radio Lelystad op 30-10-2017

Deel 1:

Deel 2:


MUZE IN DE MEDIA (DARK ROMANCE - VERBODEN VERLANGEN)
* Column/blog op young-adults.nl, meest recent: 1-7
Sinds 2 april 2013 heeft Marijke F. Jansen een blog/colomn op young-adults.nl. Hierin vertelt zij over de ontwikkelingen in de Muze-Trilogie: het promotieproces rondom Muze, het uitgeefproces rondom Sirene en het schrijfproces rondom Moiren. Hieronder de volledige lijst met verschenen berichten, op chronologische volgorde. 

Dinsdag 2 april 2013: De Muze-trilogie: hoe het begon
Donderdag 2 mei 2013: Droomdagen op een sprookjeskasteel
Dinsdag 14 mei 2013: Lezen, herlezen en herschrijven
Woensdag 5 juni 2013: (On)geduldig wachten en schrijven aan deel drie
Vrijdag 19 juli 2013: Muze als e-book en een make-over voor mijn website
Donderdag 1 augustus 2013: Help, welk omslag voor Sirene?
Dinsdag 3 september 2013: Nogmaals jullie hulp nodig voor Sirene
Vrijdag 20 september 2013: Als een spin die een web bouwt
Maandag 7 oktober 2013: Sirene tijdelijk bevroren
Zaterdag 2 november 2013: Yes! Sirene is de deur uit en nu is er NaNoWriMo
Donderdag 23 januari 2014: Sentimenteel terugblikje van een schrijver
Maandag 24 februari 2014: Een redacteur voor Sirene en een vertaling voor Muze
Dinsdag 1 april 2014: Een nieuw project en een gezellige huwelijksreceptie!
Dinsdag 6 mei 2014: Elfia 2014, een nieuwe schrijversborrel en nieuws over Sirene!
Dinsdag 1 juli 2014: Een verhaal voor de Paul Harland Prijs

* Nieuwe recensie op de blog van Ilse ten Have op 29 maart 2014
Ilse ten Have schreef een ontzettend leuke en lieve recensie over de bundel. Over Muze schrijft ze:
"Bij Marijkes verhaal zat ik er al in vanaf hoofdstuk één. Tussen dat hoofdstuk en hoofdstuk twee zit een kier van tweeënhalf jaar, waardoor ik me nog meer afvroeg wat de verstrooide Arana in de tussentijd had meegemaakt. Met alle spanning die Marijke in “Muze” heeft gestopt, heb ik me geen moment verveeld. Het einde was gekmakend, maar gelukkig kan ik jullie meedelen dat er een vervolg onderweg is. Joepie!"
Wil je de volledige recensie graag lezen? Dat kan hier!

* Column op www.pjpconsultancy.nl, meest recent: 6-10
Sinds 24 september heeft Marijke F. Jansen een column op www.pjpconsultancy.nl, Wie schrijft, blijft, over haar visie op schrijven. Hieronder de volledige lijst met verschenen berichten, op chronologische volgorde:

Dinsdag 24 september 2013: Schrijven is keihard werken
Zondag 6 oktober 2013: Afkijken mag wel!

* Recensie op Goodreads van Noes op 14 oktober 2013
Arana herinnert zich niets van de tijd voor ze werd gevonden op de dam van Amsterdam. Na tweeënhalf jaar staat ze op het punt om erachter te komen...
Muze pakt je meteen door het mysterie. Je vraagt je af wie Arana nu eigenlijk is. Daardoor is het erg spannend. Het antwoord op deze vraag is compleet onvoorspelbaar en zag ik echt niet aankomen. Zoiets heb ik nog nooit eerder gelezen. Heel origineel dus. 
Arana is een erg leuk hoofdpersonage en intrigerend, want wie is ze nu echt? Dat maakt haar interessant. Het verhaal is echter zo gericht op Arana dat de andere personages veel minder kans krijgen om tot hun recht te komen en blijven oppervlakkig. In mijn ogen hadden de anderen wat beter uitgewerkt moeten worden, ze pakken me namelijk nu niet echt.
Arana's reacties op wat er allemaal gebeurt, zijn erg geloofwaardig, maar op sommige stukken hadden ze van mij wel nog heftiger gemogen, dan kan ik nog meer meeleven. Echter ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waarom de gebeurtenissen van Muze zich pas na tweeënhalf jaar plaatsvinden, want om wie ze is, zou het me logischer lijken als het al veel eerder was gebeurd. Afgezien hiervan is het een prima plot. Ook werkt het open einde goed in Muze, want alle vragen die je als lezer hebt, zijn beantwoord. Het is een rond verhaal dat een vervolg kan hebben. Dat vind ik gaaf.
De schrijfstijl van Marijke F. Jansen is vlot. De beschrijvingen zijn erg mooi. Parijs wordt erg beeldend neergezet. Het was net alsof ik daar was. En de bijbelteksten aan het begin van het hoofdstuk geven het verhaal net iets extra's.
Het concept achter Muze vind ik echt gaaf en hij maakt me heel nieuwsgierig naar het vervolg, Sirene. Ik ben benieuwd naar hoe het daarin uitgewerkt zal worden. Ik kijk ernaar uit! 

De volledige recensie is te lezen op: https://www.goodreads.com/review/show/477442655?book_show_action=false&page=1 

* Shut Up and Write Dronten in de Flevopost van 1 oktober 2013

* Nieuwe recensie op Goodreads, van Doris
Op 27 augustus plaatste Doris deze leuke recensie op Goodreads:

"Cool collection of 3 short stories. I personally liked the one with the angels the most. The short story about the shapeshifters is still a bit of a mystery to me, I would have liked it if the story was longer. The last story about the time travelling box is also a mystery case. 
In short I really enjoyed all three of the stories but they were all too short to be really satisfying, I hope the authors will make decent novel length stories of all of them. 
I will be looking forward :)"

Bron: https://www.goodreads.com/book/show/16161270-verboden-verlangen

* Nieuwe recensie op Goodreads
Kouk plaatste op 8 augustus,  naar aanleiding van de Leesmarathon, deze recensie op Goodreads:

"Verboden verlangen is een bundel met 3 fantastische verhalen van Eva Moraal, Marijke F. Jansen en Isabel Peters. Allen zijn ze origineel, vlot geschreven en zeer passend in het Paranormal Dark Romance genre. Ik heb veel Engelse bundels gelezen met Fantasy verhalen, maar Verboden verlangen doet daar zeker niet voor onder. Met deze bundel wordt bewezen dat Nederland zeker goede auteurs heeft voor dit genre en ik kijk er dan ook naar uit om zowel meer van hen te lezen, als meer van deze boeken van Hollandse bodem!"

* Nieuwe recensie op Goodreads
Janita plaatste op 11 mei een mooie recensie op Goodreads. Over Muze schreef ze: 
"In 'Muze', het verhaal van Marijke F. Jansen, stond Arana 2,5 jaar geleden op de Dam in Amsterdam. Ze wist niet meer wie ze was en waar ze vandaan kwam. Nu studeert ze in Parijs, aan de kunstacademie en haar leven lijkt normaal. Totdat een aantal enge mannen haar steeds proberen te ontvoeren en ze gered wordt door Roriël, een engel. Waarom willen die mannen haar ontvoeren en wat heeft dat met haar verleden te maken? Samen met Roriël en zijn vrienden probeert Arana hier achter te komen. 
Ik zat direct in dit verhaal door het intrigerende begin, want wie is Arana en waarom weet ze niet meer wie ze is? Ze spreekt alle talen van de wereld, weet elke geschiedenisvraag te beantwoorden, maar weet niet wie ze is… Persoonlijk ben ik dol op verhalen met engelen en demonen. 'Muze' heeft mij dan ook zeker niet teleurgesteld! Dit verhaal is een mix van spanning en romantiek. Elk hoofdstuk begon met een vers uit de Bijbel, dat vers gaf precies weer waar het in dat hoofdstuk om ging. Dat vond ik heel mooi en knap gevonden. Het is dan ook supergaaf dat Marijke F. Jansen aan een vervolg bezig is, want ik wil heel graag weten hoe het afloopt met Arana en Roriël!"


De volledige recensie is te lezen op http://www.goodreads.com/book/show/16161270-verboden-verlangen

* Recensie van NBD | Biblion
Dit is een belangrijke recensie, want de bibliotheken beslissen op basis van de recensies van NBD | Biblion of ze boeken voor hun bibliotheek inkopen. 
"NBD|Biblion recensie
Verhalenbundel met drie novellen, waarin de romance tussen een tienermeisje en een, in bepaalde opzichten, buitengewone jongeman tot een verrassende climax leidt. In de eerste novelle 'Metamorfose' is de sympathieke metamorf Roberto, een van de verstoten vormveranderaars uit het reservaat, degene die de aandacht trekt. In 'Muze' zorgt de engel Roriël voor een romantische vonk. Ieder hoofdstuk van dit verhaal begint met een fragment uit een Bijbelboek. In de laatste novelle 'De zeepdroom' wordt de hoofdpersoon verliefd op een charmante jongen uit een andere tijd. De verhalen - geschreven vanuit het perspectief van de vrouwelijke hoofdpersonen (ik-figuur) - zijn een combinatie van zorgvuldig opgebouwde spanning, mysterie, duistere krachten, aantrekkingskracht en verrassende wendingen. Deze bundel is ontstaan naar aanleiding van een schrijfwedstrijd, georganiseerd door www.young-adults.nl, waaruit zes winnaars zijn gekozen. De tweede bundel met winnaar vier, vijf en zes heet 'Ontluikende liefde'*. Fans van dit genre zullen genieten van het nieuwe talent van eigen bodem. Vanaf ca. 15 jaar. 
S.E. van Zonneveld (NBD|Biblion recensie)"

Gevonden op http://www.bruna.nl/boeken/dark-romance-1-9789461934857#.UXkePrXwmSo

* De bundels staan in de nieuwsbrief van Boekhandel Haasbeek
Op 11 april werd de nieuwe nieuwsbrief van Boekhandel Haasbeek rondgestuurd, met daarin de beide Dark Romance bundels vermeld. Hieronder een fragment uit de nieuwsbrief. Wil je graag de hele nieuwsbrief lezen? Vraag hem aan via de site van de boekhandel!
* Signeren op de Elf Fantasy Fair, bericht op young-adults.nl
Twee auteurs van de bundel Dark Romance - Verboden verlangen, waaronder Marijke F. Jansen, gaan op de Elf Fantasy Fair in Haarzuilens signeren in de stand van Het Verboden Rijk uit Oosterhout! Lees er meer over in dit artikel op young-adults.nl.

http://www.young-adults.nl/news/boekennieuws/2455-wij-gaan-naar-de-elf-fantasy-fair-signeersessie-dark-romance

* Recensie op www.youngadultbooks.nl door Hanane
Er verscheen een recensie op YoungAdultBooks.nl op woensdag 3 april. Over Muze stond er in de recensie: 
"Muze vond ik niet bijster origineel, maar de personages waren naar mijn mening wel heel goed uitgewerkt en de schrijfstijl zorgde ervoor dat ik het verhaal bijna gewoon voor me kon zien."
Lees de hele recensie op:

http://www.youngadultbooks.nl/recensies/recensie-dark-romance-verboden-verlangen/

* Krantenartikel naar aanleiding van de boekpresentatie bij Boekhandel Stumpel
Op woensdag 20 maart stonden Hester Stasse, Isabel Peters en Marijke F. Jansen ineens met hun gezichten in het Westfries Weekblad!
Kijk om het hele artikel te lezen op de volgende pagina:

http://www.dichtbij.nl/west-friesland/regio/artikel/2677494/presenteer-je-eigen-boek-tijdens-de-boekenweek.aspx

Van links naar rechts: Hester Stasse, Isabel Peters en Marijke F. Jansen* Signeersessie bij Boekhandel Stumpel in Hoorn
Op vrijdagavond 15 maart zullen Marijke F. Jansen, Isabel Peters en Hester Stasse bij Boekhandel Stumpel in Hoorn, in hun filiaal aan de Grote Noord, de bundels signeren. Zin om te komen? Zie dan de uitnodiging hieronder.


uitnodiging signeersessie 15 maart 2013 in HoornOf lees er meer over op http://www.young-adults.nl/news/boekennieuws/2406-signeersessie-bij-boekhandel-stumpel-in-hoorn


* Recensie op Goodreads van Isabel Peters
Op 11 maart plaatste Isabel Peters deze recensie op Goodreads:
"Arana weet niet wie ze is. De hoofdpersoon uit ‘Muze’ van Marijke F. Jansen stond tweeënhalf jaar geleden ineens op de Dam en bleek alles over haar verleden vergeten te zijn. Nu woont ze in Parijs, studeert aan de kunstacademie en heeft een leuke groep vrienden. Haar leven lijkt normaal, totdat eng uitziende mannen haar willen ontvoeren en ze steeds gered wordt door de knappe Roriël. Wat willen de ontvoerders van haar? Heeft het iets te maken met haar verleden? En wie is Roriël? Arana komt in een wereld van demonen en engelen terecht en komt er langzaam achter wie ze is.Door het geheimzinnige begin en de spannende scène er vlak na, zat ik direct in het verhaal. Het sleepte me mee, heerlijk! ‘Muze’ heeft een mooie opbouw van gebeurtenissen en de perfecte afwisseling tussen spanning en romantiek voor mij. Na het open einde wilde ik meer… Wat fijn dus dat Marijke bezig is met een vervolgroman!"

Lees de volledige recensie op http://www.goodreads.com/author_blog_posts/3848283-iln-recensie-dark-romance-verboden-verlangen

* Recensie op amersfoort.cultuurbewust.nl (van Amélie Hurkens)
Amélie Hurkens plaatste op 19 februari 2013 een schitterende recensie op amersfoort.cultuurbewust.nl. Over Muze schreef ze:
"IJzersterke Muze
In de tweede novelle Muze vertelt Marijke F. Jansen het verhaal van Arana, die in een dun jurkje op de winterse Dam van Amsterdam terechtkomt en geen idee meer heeft wie ze is en waarom ze zich in hemelsnaam daar bevindt. Dat ze door mysterieuze engelen – van wie eentje wel erg onweerstaanbaar is – uit de handen van demonische mannen gered moet worden, maakt de zaak er niet gemakkelijker op. De setting is geweldig. Net zoals je in de Edelsteentrilogie Londen wat beter leert kennen, vind ik het heerlijk om in Muze me als een echte Parisiènne in ‘la capitale’ te wanen. Je hebt het gevoel alsof jij door de gezellige straatjes rondloopt, in de Jardin de Tuileries met je vrienden afspreekt, de prachtige Notre-Dame bezoekt… De onvoorspelbaarheid maakt Muze keisterk. Je komt voor de ene verrassing na de andere te staan. En de cliffhanger waarmee Jansen haar verhaal afsluit, laat je zuchten naar meer."
http://amersfoort.cultuurbewust.nl/4628/de-korte-verhalen-in-dark-romance-verboden-verlangen-doen-je-verlangen-naar-meer/

* Recensie op Goodreads.com (van Amélie Hurkens)
Amélie plaatste op 2 februari deze enthousiaste recensie op Goodreads:
Heftige strijd tussen goed en kwaad in de straten van Parijs
Stel je voor: van het ene moment op het andere beland je in een dun jurkje op de drukbezochte Dam van Amsterdam in wintertijd, en je hebt geen idee meer wie je bent en waarom je je in hemelsnaam hier bevindt. Het overkomt Arana. En hoewel ze twee jaar later in Parijs een redelijk normaal leventje voor zichzelf heeft weten in te richten, is ze nog steeds niet wijzer geworden uit haar mysterieuze verleden. Plots moet ze zich meerdere keren weren tegen de ontvoeringpogingen van duivels enge mannen en wordt ze op het nippertje gered door twee betoverende jongens, met lichtgevende zwaarden en een hemels uiterlijk. Nu begrijpt ze dat er misschien meer aan de hand is dan iedereen dacht. En dat ze gevoelens begint te koesteren voor een van deze engelen, maakt de hele zaak er niet makkelijker op.

Wauw, is het eerste dat ik denk. W-A-U-W! Wat een knaller van een verhaal. Je zou denken dat de kwaliteit van verhalen na Metamorfose - die de eerste prijs in de wedstrijd heeft gewonnen - een beetje zou afzwakken, maar dit is helemaal niet het geval. Personages, de onmogelijke liefde - ben ik dol op! -, de plot, het einde... Allereerst heb je de geweldige setting. Net zoals je in de Edelsteentrilogie Londen wat beter leert kennen, vind ik het heerlijk om in Muze me als een echte Parisiènne in la capitale te wanen. Marijke F. Jansen heeft de ruimte in Parijs geweldig uitgewerkt. Je hebt het gevoel alsof jij door de gezellige straatjes rondloopt, alsof jij in de Jardin de Tuileries met je vrienden afspreekt, alsof jij de prachtige Notre-Dame bezoekt... De onvoorspelbaarheid maakt Muze keisterk. Je komt voor de ene verrassing na de andere te staan. Het verhaal loopt vervolgens over van de spanning, zodat je het liefst in één ruk uit wilt lezen om te weten hoe het afloopt. En dan sluit Jansen af met zo'n verrassende cliffhanger dat je achterblijft met het verlangen dat ze zo snel mogelijk een gevolg op Muze schrijft.

Bron: Goodreads

* Recensie op Goodreads.com (van Hester Stasse)
Er is weer een mooie review geplaatst op www.goodreads.com, waarin de bundel 5 sterren kreeg! Hester Stasse schreef op 3 januari 2013:
"Great stories with very different approaches to the Dark Romance theme. Really hope to read more from these authors!"
http://www.goodreads.com/review/show/485631720

* Genoemd op www.boekentip.nl
Op 19 december plaatste boekentip.nl een nieuwe boekentip, namelijk die van Eva Moraal. Zij tipte 'Waarom gelukkig zijn als je normaal kunt zijn', maar ook Dark Romance - Verboden verlangen wordt in het stuk genoemd. De volledige tip is te lezen op:
http://www.boekentip.nl/boekentip_interviews/2012/12/waarom-gelukkig-zijn-als-je-normaal-kunt-zijn-boekentip-eva-moraal-schrijfster-en-historica/#.UNGSg2av-mQ.twitter

* Campagne op young-adults.nl
Dit houdt in dat vanaf 18 december 2012 de site van young-adults.nl tijdelijk is opgemaakt in de stijl van de Dark Romance-bundels, om ze goed onder de aandacht te brengen van de bezoekers. In de header is tevens een link opgenomen om de boeken meteen via de webshop te kunnen bestellen!* De Dark Romance-bundels in de kerstfolder van Stumpel
De boekhandelsketen Stumpel (Noord-Holland) promoot tijdens de decembermaand van 2012 de bundels Dark Romance - Verboden verlangen en Dark Romance - Ontluikende liefde in hun kerstfolder. De folder heeft een oplage van 219.000 exemplaren!
* Interview in Goedemorgen Flevoland
Op zaterdagochtend 8 december werd Marijke gebeld door het radioprogramma Goedemorgen Flevoland van Omroep Flevoland. Hier werd ze in het boekenprogramma geïnterviewd door Rob Brouwer en Frank Voster. Het fragment is terug te luisteren op:
http://www.omroepflevoland.nl/gmf
Het stukje over Marijke begint op ongeveer 6:40 minuten. 

* Bericht op de site van Flevopost Dronten
Naar aanleiding van de boekpresentatie op 30 november, plaatste Flevopost op dinsdag 4 december 2012 een artikel op de site voor omgeving Dronten. Dit artikel is te lezen op:
http://dronten.flevopost.nl/?n_id=268321

* Column over de boekpresentatie op young-adults.nl
Het verslagje van de boekpresentatie is ook als een column terug te vinden op de site van young-adults.nl. Geplaatst op maandag 3 december. 
http://www.young-adults.nl/lezenschrijven/column/2289-de-presentatie-van-dark-romance-verboden-verlangen

* Boekpresentatie bij Voster Boek en Kantoor
Op vrijdagavond 30 november 2012 heeft Marijke de bundel trots gepresenteerd bij haar lokale boekhandel: Voster Boek en Kantoor. Een verslagje en de foto's zijn terug te vinden op haar auteurspagina op Facebook. 


* Boekentip en interview op Boekentip.nl
Op donderdag 29 november 2012 is er een interview met Marijke geplaatst op www.boekentip.nl. Hierin werd haar allereerst gevraagd om zelf een leestip te geven. De tip en het interview zijn te lezen op:
http://www.boekentip.nl/boekentip_interviews/2012/11/overstroomd-boekentip-marijke-f-jansen-auteur/ 

* Flevopost Editie Dronten (gedrukte versie)
Bron: Flevopost Dronten van woensdag 28 november 2012

* De eerste review op Goodreads.com (van Jen Minkman)
"Bril.Jant! Ik heb zo genoten van dit boek! Ik heb ook #2 van deze serie gelezen, en de (kleine) problemen die ik daar nog met de korte verhalen had (ze voelden iets te gehaast aan voor mij) waren hier niet aanwezig. Alle drie de verhalen hadden een goede spanningsopbouw, een paar onverwachte plottwists en echt goeie romantiek. Wat ik ook knap vond was dat de eindes van alle drie de verhalen een gevoel van closure gaven en TOCH ruimte overlieten voor een eventueel vervolg (ik hoop ook dat er vervolgen komen!). Heel knap gedaan!
Eva Moraal kan bij mij al niet meer stuk, na het lezen van dit boek en Overstroomd, en de andere twee auteurs (Marijke Jansen en Isabel Peters) ga ik ook zeker in de gaten houden. Echt gaaf om te zien dat er in Nederland zo veel talent is op het gebied van paranormal (dark) romance. Ik kan dit boek van harte aanbevelen aan mensen die van dit genre houden en ook eens wat van oer-hollandse auteurs in dit genre willen lezen."
Bron: http://www.goodreads.com/book/show/16161270-verboden-verlangen, 26 november 2012

* Schrijven online
Op 19 november 2012 plaatste www.schrijvenonline.nl een artikel over de pas verschenen Dark Romance bundels. Het artikel is te lezen op:
http://www.schrijvenonline.org/nieuws/verhalenbundels-young-adultsnl-nu-te-koop

* Preview op young-adults.nl
Om de lezers van young adultboeken alvast een beetje nieuwsgierig te maken, plaatste young-adults.nl op vrijdag 9 november een preview op de site. Van alle verhalen in de bundel is het eerste hoofdstuk (van Muze de proloog) alvast te lezen. De preview is te vinden op:
http://www.young-adults.nl/lezenschrijven/previews/2242-preview-verboden-verlangen