Het Koeienmeisje (In de bundel Magisch)

<terug naar BOEKEN>

Het Koeienmeisje (kort verhaal, juni 2017)
Opgenomen in de bundel Magisch
ISBN:
Uitgever: Dutch Venture Publishing
€ 17,95
Klik hier voor meer informatie.

Het Koeienmeisje, kort verhaal

In het Koeienmeisje moet Joris van zijn moeder naar zijn oma, die een ambachtelijke boerderij heeft. Omdat het onderhoud toch te zwaar begint te worden voor haar, moet Joris haar helpen bij de verkoop van de boerderij. Maar hij heeft zijn kop er niet echt bij, want eigenlijk wil hij daar helemaal niet zijn. Dan gebeuren er rare dingen: koeien die geheimzinnig beginnen te loeien in het holst van de nacht en dan is er ook nog de spookachtige verschijning van het legendarische Koeienmeisje...

Ik schreef de oorspronkelijke versie van Het Koeienmeisje tijdens het eerste YA Summer Camp van Storm Publishers (lees hier het verslag met een paar foto's van de locatie), maar stiekem vond ik het verhaal zo leuk, dat ik het thuis verder uitbreidde. Deze lange versie kun je nu lezen in de bundel Magisch, samen met nog acht andere verhalen van Eva Moraal, Jen Minkman, Vanessa Gerrits, Rianne Werring, Debora Elisabeth, Mascha Schoonakker, DaniĆ«lle Dijkstra en Isabel Peters. 

Flaptekst van Magisch:
In deze spannende bundel Magisch voor young adults staan paranormal romance verhalen van Eva Moraal, Jen Minkman, Vanessa Gerrits, Marijke F. Jansen, Rianne Werring, Debora Elisabeth, Mascha Schoonakker, Daniƫlle Dijkstra en Isabel Peters.

Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de Lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en er aan kon sterven? 
In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje dat ineens blijkt te kunnen toveren..?

Verhalen van de hand van Eva Moraal (Overstroomd), Jen Minkman (Schaduw van de tijd, Het boek van voorheen), Vanessa Gerrits (Tweedehands vleugels) en nog zes auteurs die al eerder verhalen in het young adultgenre publiceerden. Stuk voor stuk zijn deze verhalen ‘Magisch’!

Recensies:
Benieuwd wat anderen van Magisch vinden? Hieronder een overzicht van verschenen recensies:

* Drukinkt 
* Ivette met een I 
* SJM Schrijft 
* Mijn Brein Is Een Boekenkast 
* Hebban lezersrecensies
* Danielles Boekenhoek 
* Blue Moon 13 
* Perfecte Buren
* My Perfect Booklife

<Terug naar BOEKEN>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten