vrijdag 14 november 2014

Het einde van De Kronieken van de Onderwereld; 10 theorieën


De afgelopen maand heb ik me weer lekker ondergedompeld in de wereld van de Schaduwjagers van Cassandra Clare. Bij deel vier moest ik er echt weer inkomen, maar door deel vijf ben ik heen gevlogen en inmiddels ben ik bijna op de helft van de dikke deel zes. Aangezien dit het laatste deel in de serie is, leek het me tijd voor een goede oude blog met theorieën. Wat zal er dit deel verder gaan gebeuren? Hoe gaat het aflopen? Hieronder enkele van mijn theorieën. Heb je deel 1 tot en met 5 nog niet gelezen? Bedenk dan even of je het wil lezen, want er staan spoilers in voor deze delen.

 

1.   Er zijn al flink wat speculaties op internet geweest toen de cover van het zesde boek bekend werd gemaakt, dat Clary wit draagt en dat dit de kleur van rouw is in Idris. Zou Jace doodgaan, doordat het Hemelse Vuur hem teveel wordt? Zou hij zich opofferen om Sebastian te doden en de mensheid te redden?

2.   Jace en Clary offeren zich samen op en redden daarmee de wereld.

3.   Jace ontdekt een manier hoe hij het Hemelse Vuur in zijn lichaam kan gebruiken om Sebastian te verslaan en daarna vraagt hij Clary ten huwelijk.

4.   Simon saves the day en eindigt met de schone Isabella aan zijn zijde. Eindelijk accepteert de Schaduwjagerswereld hem als volwaardig persoon.

5.   Ondanks dat het uit is tussen Alec en Magnus, blijft Magnus voor Alec de allerbelangrijkste persoon in de hele wereld. Als er iets erg gebeurt met Magnus, beweegt Alec hemel en Aarde om hem terug te krijgen. Zelfs als hij daarvoor bondgenootschappen moet maken die hij verafschuwt.

6.   Als er iets ergs gebeurt met Magnus, stort Alec zich wanhopig op een reddingsactie. Magnus wordt gered, maar hij verliest daarbij zijn leven.

7.   Magnus beseft door de hele oorlog ineens dat Alec voor hem het allerbelangrijkste is in de hele wereld en dat hij zich een wereld zonder hem niet kan voorstellen. Hij bedenkt een manier om Alec onsterfelijk te maken of bedenkt zelf een manier om sterfelijk te worden. En het komt weer goed tussen hen.

8.   Door een ontvoering ontstaat er inderdaad een scheuring in de Akkoorden; de ene helft van de Benedelingen kiest voor Sebastian en de andere helft voor de Kloof. Vrienden worden vijanden en er worden gruwelijke verliezen geleden. Intussen vraagt Sebastian steeds alleen maar naar zijn zus. Hij wil haar aan zijn zijde hebben staan als zijn vrouw. Uiteindelijk ziet de Kloof zich gedwongen om haar uit te leveren. Sebastian is van alles met haar van plan en Clary voelt zich zo vies en wanhopig, dat ze haar eigen leven neemt. Het Hemelse Vuur laait vervolgens in Jace zo hoog op, dat de vlammen naar buiten treden en hem een levend wapen maken. Zo verslaat hij Sebastian. Aan het eind is Jace door het vuur verteerd.

9.   Op basis van de reacties van Clary en Jace denk ik dat het effect van de hellebeker onomkeerbaar is. Eens een Duistere, altijd een Duistere. Maar voor de Schaduwjagers dat in zullen zien, zullen er nog velen vallen door de hand van dierbaren die ze niet durfden te doden.

10. De Koningin van Seelie ontdekt dat Sebastian niets voor haar voelt en is daardoor beledigd. Het onderwerp van zijn affectie, Clary, pikt ze zonder pardon onder zijn neus vandaan. Dit maakt Sebastian zo woest, dat hij het hof van Seelie aanvalt. Alle elven keren zich tegen hem en werken samen met de Schaduwjagers. Want zij hebben kennis die diepgaander is dan menigeen.

Wat zijn jouw theorieën hoe het afloopt? (Graag alleen theorieën, geen spoilers ;) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten