vrijdag 11 april 2014

Graphic Novel/Manga van The Infernal Devices

Heb je City of Bones al gekeken? En de boeken gelezen? Ik ben een behoorlijke fan van Cassandra Clare. Vooral die tweede serie, The Infernal Devices, die nog niet is vertaald, vind ik erg leuk, omdat het zich afspeelt in de Victoriaanse tijd. (Helaas moet ik nog steeds deel 3 lezen, maar pfff, waar haal ik de tijd vandaan???) Al een jaar of drie heb ik op Goodreads de Graphic Novel van City of Bones op mijn To read plank staan, maar tot nu toe is die nog niet verschenen. Stel mijn verrassing voor toen ik gisteren bij de stripwinkel Whoops in Utrecht een manga ontdekte van The Infernal Defices! En niet 1, maar maar liefst 2 delen!

Mooie tekeningen
Ik had al wat artwork gezien van de aangekondigde Graphic Novel van City of Bones, maar dat sprak me eigenlijk niet zo aan. Het artwork in deze manga vond ik echter meteen erg mooi! De tekeningen zijn erg gedetailleerd en deden me qua stijl erg denken aan de Graphic Novel van Twilight. Volgens mij is het niet dezelfde kunstenaar.

O ja!
Toen ik begon met lezen, merkte ik pas hoezeer het verhaal alweer was weggezakt. Het was echter wel een feest van erkenning. De officiele verhaallijn uit de boeken wordt goed gevolgd en ik vind dat ook in de Graphic Novel het spanningsveld tussen Tessa, Will en Jem goed tot zijn recht komt. Dusss... Hou je van Cassandra Clare, strips (ehhh... Graphic Novels en/of manga) en demonen dodende nephilim? Dan is dit zeker een aanrader!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het ook wel iets toevoegen zo'n mooie graphic novel. Het is ook een leuke manier om je geheugen een beetje op te frissen (helemaal als je geheugen zo'n zeef is als dat van mij)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, helemaal mee eens, Joany! Ik denk ook dat ik deel 2 nog even ga halen voor ik in het leesboek van deel 3 begin 😉

      Verwijderen